My3Cakes

Moja priča

Martina Miletić - My3CakesTko se krije iza onih predivnih malih deserata kojima usrećuješ sebe, djecu, supruga, mamu, kolege na poslu?

Moje ime je Martina. I da se trebam opisati u 5 riječi, to bi bile ove: Žena, Mama, Supruga, Domaćica, Poduzetnica! I još stignem peći cupcakese!

Svi me pitaju zašto cupcakesi, što ti je to?

A moj odgovor je uvijek isti: To su ti oni mali slatki deserti koji uvijek izmame osmijeh na lice!

Ja sam zavoljela cupcake kreacije prije par godina. Otkrivala okuse i mirise biskvita, najpodatnije kreme za ukrašavanje, najzanimljivije ukrase. Bilo je odličnih recepata, bilo je i onih manje finih, ali iz svakoga sam izvlačila ono najbolje i uvijek naučila nešto novo. I rodila se ideja da one najbolje recepte i ideje podijelim sa svim ljubiteljima vrhunskih slastica.

Po definiciji, cupcake je mala individualna dekorirana torta ispečena u kalupu u obliku posudice. Cupcake se prvi put spominje u SAD-u u 19.stoljeću kao revolucionarni desert kojim se značajno uštedjelo vrijeme provedeno u izradi. Bili su prikladni jer su se brže ispekli u odnosu na velike torte.

Zato su i mene oduševili. Cupcake biskvit se vrlo lako zamuti i pripremi, a još brže i ispeče. A onda nastupa zabavan dio, punjenje biskvita čokoladom, vanilijom, marmeladom od marelice i ukrašavanje kremom od mascarponea ili šlagom od slatkog vrhnja u bojama koje god ti padnu na pamet. I jednostavno je nemoguće da ti jedan takav prekrasan zalogaj ne izmami osmijeh na lice.

A o okusima koje možeš kreirati u toj maloj torti zvanoj cupcake da i ne pričamo. Slana karamel krema uz sočan čokoladni biskvit i punjenje sirupom od karamele, biskvit od vanilije i jagode punjeno coulisom od jagode ukrašeno bogatom kremom od mascarponea i komadićima meringe, mekan i podatan biskvit od limuna s lemon curdom i kremom koja pršti mirisima i okusom limuna… Hvata te glad?

Da ja više ne pričam, ispričaj nam koji okus tebi izmami osmijeh na lice i javi nam se na telefon
099 859 1366 ili na e-mail: [email protected].

Uživaj!

Martina Miletić